zaterdag 17 september 2011

Waar zullen we eten in week 38?

We zijn op zoek naar een nieuw huis en speuren Funda en de kaart van Nederland intensief af. Das nog een heel karwei, je droomhuis vinden. Het maken van een weekmenu ook. Het was wederom een hele bevalling, al begonnen we op zaterdag heel gemakkelijk



































Zaterdag : Ordinaire frieten
een uitgebreid verslag hierover volgt nog
Zondag : Pasta met vis
Heeft ManLief bedacht. Volgensmij wordt het pasta koken, tomatensausje bereiden met dille, visje (tilapia) bakken en opeten maar
Maandag : Risotto
Risotto koken, rundergehakt met oregano, ui en knoflook bakken, stukjes courgette, champignons en zongedroogde tomaatjes erbij. Alles doorelkaar en dan fèta eroverheen.
Dinsdag : Sperziebonen, aardappelen, tartaar en salade
Dit kookt moeders, want ByBarbera is dan uit werken. Lekker Hollands en gezond.
Woensdag : Tai Yellow Curry
Jaja, we wagen ons aan receptkoken. Biologische kipfilet, peulen, paprika in gele currysaus, geserveerd met witte rijst. Zoiets moet het worden.
Donderdag : Salade van peer en walnoot
Rode uitjes bakken, walnoten kort meebakken, rodewijn en balsamicoazijn erbij. Deze dressing gaat over rucola met peer en paprika. Gebakken aardappeltjes erbij!
Vrijdag :  Wokvis
Ook iets van de kant van ManLief. Sinds we in een enorm goed wokrestaurant in Zeeland hebben gegeten, staat er met enige regelmaat wokvis op het menu. Vis wordt in knoflook en oestersaus gebakken. Daarbij gewokte groenten als peulen, taugé en paprika.

En nu maar hopen dat u allen enorm geïnspireerd bent geraakt en wegwijs kunt worden in deze grofweg omschreven receptenbrij (vrees niet, ik heb niet de ambitie een kookboek uit te brengen).
Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties? Graag! Leuk!