vrijdag 21 juni 2013

Boodschappen problematiek
Als ik moet kiezen tussen in de file staan of een boodschappenlijst voor de hele week maken, inclusief de inkopen...ik kies voor de file.
Ik heb echt een snoei hekel aan bedenken wat we gaan eten en naar een supermarkt gaan.
Vroeger ging ik nog elke dag, totdat we bedachten dat het voor ons huishouden van Jan Steen heel handig is om in één keer alle boodschappen te halen. Dan sta je maar 1 keer per week in een supermarkt, dacht ik.
En, ManLief heeft er iets minder hekel aan dan ik, dus gaat hij doorgaans.
En hik ik op vrijdag tegen het bedenken van een weekmenu aan en de daarbij behorende waslijst aan boodschappen. Die moeten dan ook op volgorde van de supermarkt, anders blijft ManLief de hele zaterdag weg. En het lijstje moet ook duidelijker dan duidelijk, anders gaat ie me om de minuut bellen. Die chocoladepasta hè, moet die melk of puur zijn? Tring tring...hoeveel pakken melk?
Maar toch, er ontbreekt altijd wel iets, waardoor ik doordeweeks toch nog in de supermarkt sta.
En neemt dat boodschappen bedenken en doen bij ons enorm veel tijd in beslag.
Kostbare tijd. Leuke tijd.
Dus als er iemand wel een heel efficiënt -boodschappen doen- systeem heeft of een therapie 'boodschappenaversie' weet, ik lees het graag!

En als ik een miljoen win, huur ik een chef-kok in.
Want van lekker en goed eten houd ik dan weer wel.

10 opmerkingen:

 1. Ohh hier nog iemand die daar zo'n hekel aan heeft! Vooral dat lijstje opstellen inderdaad. Iedere keer weer iets verzinnen (te vaak van hetzelfde bij gebrek aan inspiratie). En dan langs die schappen lopen om alles in te slaan. Manlief biedt vaker aan het over te nemen, maar dat gaat geheid fout. Hij let bijv. niet op houdbaarheidsdata (nee, die andijvie is pas voor maandag en dan is 'ie niet meer goed.. zucht...). kan ik altijd nog zelf terug... dus ik wil ook zo'n chefkok aan huis!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha heel herkenbaar, dus helaas geen tips!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oeps...wel fijn om te zien dat ik niet de enige ben....;-)
  Ik ga van ellende wel elke dag omdat ik het al zo lastig vind om voor 1 dag wat te bedenken....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Kan je het niet online bestellen en laten leveren, kost misschien wel iets meer maar dan moet je zelf de deur niet meer uit.
  Hier maak ik ook de menu en het lijstje en de vriend rijdt er om. Af en toe vergeet hij iets, maar dat valt eigenlijk best mee. Hij trekt zijn plan. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oooh, heel herkenbaar... Ik vind het ook verschrikkelijk!
  Gelukkig zorgt Bart hier in huis voor alle boodschappen en ik vind het dan wel weer leuk om er op een creatieve manier wat van te maken ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hahaha, daarom doe ik toch maar zelf de boodschappen, misschien komt het ook dat de Ah een steenworp van mijn huis is. Ik heb een hekel aan weekmenu's verzinnen, misschien moeten we van elkaar gaan maken?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nee hoor geen enkel probleem met de boodschappen. Vind het leuk om van te voren te bedenken wat te gaan eten en de benodigde spullen er voor te halen. Waar ik wel echt als een dijk tegenop zie elke week zijn die 8 trappen die ik omhoog moet klimmen naar mijn appartement. En dat dan met volle boodschappentassen... Nou ja, we blijven er fit bij zullen we maar zeggen! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hahaha wat herkenbaar! Niet bij mij hoor, maar bij mijn ouders :) (ik eet daar heul vaak, zeg maar bijna dagelijks, ben alleen enzo ;)) Maar euh, als mijn vader eens boodschappen doet, dan belt ie ook om de haverklap..pffff :D

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Bent u nog op zoek naar iemand die u kan helpen in het huishouden? Neem een kijkje op nl.care.com!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Tring tring...ik heb vanmorgen in bed hartelijk gelachen om je stukje.
  Zo hard dat het slaperige hoofd naast mij vroeg wat er zo grappig was :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties? Graag! Leuk!