maandag 11 februari 2013

Parkeren


KindLief heeft het begrepen en illustreert het hier even in alle duidelijkheid voor u.
Ik kan niet fileparkeren. Ik kan autorijden, gewoon goed ook. Niemand die roept 'haal dat mens van de weg'. Maar fileparkeren da's nogal een dingetje. Ik kan dat dus echt niet. En dat wordt, nu we in een grote stad wonen pijnlijk duidelijk. Al is er een plek waar mijn auto anderhalf keer in past, ik rijd gerust nog een rondje. Voornamelijk om te voorkomen dat ik een stoet van wachtende auto's achter mij organiseer. Of dat mensen hoofdschuddend achter hun ramen staan. En dat is best stom, want de vrije parkeerplekken zijn schaars hier.
Sowieso met de auto vanuit het tussenhuis naar mijn werk zien te komen is al een dagtaak op zich, zo dwars door de stad waar het ook nog eens vol omleidingen zit. Ik word daar redelijk ongelukkig van.
Maar daar tegenover staat dan wel weer dat de supermarkten hier gewoon tot 22.00 uur open zijn hè. Relaxed voor ons huishouden waar altijd wel iets plotseling op blijkt te zijn.


13 opmerkingen:

 1. Ben ik ook geen held in hoor, ik rij gewoon liever nooit zelf :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Blijft inderdaad lastig hoor fileparkeren. Er schijnt wel een makkelijk regeltje voor te zijn. De achterkant van je auto tot naast de achterbank van de auto naast je zetten en hem dan inparkeren. Groetjes Pascale

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Beroepshalve mag ik prioritair (met toeters en bellen) rondrijden, gaat iedereen voor mij aan de kant en mag ik mijn voiture overal neerkwakken. Spijtig genoeg ben ik in het dagdagelijkse leven niet zo assertief en rij ik ook meer dan eens een rondje meer rond.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik denk er nog niet aan om mij te fileparkeren !!!!
  Ik hoef echt niet persé te bewijzen dat ik dat even goed kan als ne man
  Ik geef dat graag toe

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha, gelukkig ben ik niet de enige! Schots en scheef sta ik altijd, te erg! Vooral als ik probeer er van voren in te rijden...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hihi, herkenbaar hoor!!
  Ik reed ook 2 jaar lang er voor om. Totdat ik dacht: ze kunnen me wat.
  Als je t vaak probeert lukt t wel. Echt :-)
  En anders is er ook geen man overboord.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. haha.. geweldig, dat mannetje op het varken! Gek genoeg wordt 'opa' hier ook op een dier gezet, een paard dan wel, maar toch.. :D Misschien is dat nog wel het beste inzicht van kindlief!

  Succes met het stadse parkeren.. (en laat ze maar lekker toeteren)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. een paar maanden geleden gingen wij van een grote station auto naar zo'n klein frutje, dat scheelde wel iets..... (maar nog niet alles).

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Vanwege het inparkeren ga ik altijd met mijn kleine autootjes boodschappen en niet met de leasebak van manlief (ook al heeft die benzine op kosten van de zaak!)... ik leef met je mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik ben ook een meester in nog een extra rondje rijden. lang leve de makkelijke parkeerplekken!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Haha...ik durf niet eens met de auto te rijden. Heel dapper hoor in de grote stad.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Haha, ik kan het vooral 'vanaf 1 kant'. Als de rij aan de andere kant staat, vind ik het een stuk moeilijker. Goede illustratie er ook bij! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. ik kan niet inparkeren (zo heet dat toch als je je auto naast een ander zet?), want dat doe ik bijna nooit. En als ik het doe, dan rij ik'em er zo in, niet achteruit, want de laatste keer dat ik dat deed, zag ik plotseling een boom midden in mijn achteruitkijkspiegel en het was toch echt niet mijn bedoeling om daar op te mikken :-S
  Ik vind dat zoonlief het al goed onder de knie heeft, een geboren parkeerder als ik het zo zie!

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties? Graag! Leuk!